Zoeken
  Menu

  Peulvruchten: duurzame eiwitbron

  Peulvruchten zoals veldbonen en erwten zijn interessante alternatieve eiwitbronnen in zowel de veevoeding als humane voeding. De stijgende kosten van eiwitbronnen, toegenomen maatschappelijke discussie en de grote rol van duurzaamheid in het nieuwe GLB maken dat de peulvruchtenteelt weer in de belangstelling staat.

  Peulvruchten zijn een duurzame teelt en een waardevolle voorvrucht. Veldbonen geven het hoogste saldo. Een opbrengst van 7 ton per ha is haalbaar op goede akkerbouwgrond. LG werkt als veredelaar hard aan nieuwe rassen met nóg hogere opbrengsten.

  LG biedt een compleet pakket aan peulvruchtgewassen, van gele en groene erwten tot veldbonen, kapucijners en bruine bonen. Bekijk hieronder onze rassen of download de Productwijzer Peulvruchten.

  Praktijkproeven ruwvoerwinning

  In samenwerking met coöperaties en het Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO) heeft Limagrain verschillende proeven aangelegd, waaronder op proefboerderij Vredepeel. De resultaten zijn veelbelovend en bewijzen dat peulvruchten in de toekomst een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de Nederlandse eiwitbehoefte.

  Copyright © 2013-2015 Limagrain Privacy verklaring | Disclaimer