Zoeken
  Menu

  Over Limagrain Nederland BV

  Limagrain Nederland BV is een toonaangevende onderneming in de veredeling, productie en verkoop van landbouwzaaizaden. Met toonaangevende rassen onder het LG merk is Limagrain in Nederland marktleider in landbouwzaaizaden, granen en snijmaïs.

  Limagrain Nederland is onderdeel van Limagrain Europe, de Europese landbouwzadentak van de coöperatieve Groupe Limagrain. Limagrain Europe is de grootste aanbieder van landbouw- en groentezaden van Europa.

  Onze kernactiviteiten zijn gericht op het aanbieden van hoogwaardig uitgangsmateriaal van maïs, granen, voeder- en gazongrassen en groenbemesters. Onze producten zijn afkomstig uit gerenommeerde kweekprogramma's. In Nederland kunnen wij bogen op bijna 130 jaar ervaring in de zaadveredeling. Onze wortels liggen in het Zeeuwse land, waar we al in 1879 gras- en klaverzaden aan de man brachten.  Groupe Limagrain


  De Franse coöperatieve Groupe Limagrain werd in 1942 opgericht door een aantal boeren in de Limagne. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een top-5 speler in de wereld en marktleider in Europa. Wereldwijd heeft het bedrijf ruim 8.200 medewerkers in 39 landen, verkoop in meer dan 100 landen en een omzet van bijna 2 miljard euro. Jaarlijks investeert Groupe Limagrain 13 procent van haar omzet in onderzoek.

  Videopresentatie Groupe Limagrain


  Limagrain Nederland in Rilland (Zld.)


  Limagrain heeft haar Benelux-hoofdkantoor in het Zeeuwse Rilland. De Belgische vestiging bevindt zich in Kerkhove (zie www.limagrain.be).
  We werken hier met ruim 130 mensen. Behalve als marketing- en verkoopkantoor fungeert ons bedrijf in Rilland binnen de Limagrain-groep als een belangrijk onderzoeks- en plantenveredelingscentrum voor het ontwikkelen van maïs- en graanrassen voor specifiek de Noordwest Europese klimaatzone.

  Verder hebben we een internationaal expertiseteam binnen onze muren dat zich focust op de allernieuwste methoden en technieken op het gebied van NIRS (Nabij InfraRood Spectroscopie), contaminatietesten en dubbele haploïden. De moderne faciliteiten maken het mogelijk bestaande en nieuwe technologieën te combineren en te integreren met het beste plantmateriaal.

  Onze kweekinspanningen in akkerbouwgewassen als wintertarwe, zomer- en wintergerst, erwten, veldbonen en vlas zijn geconcentreerd op onze researchvestigingen in Rilland en het Vlaamse Kerkhove. Voor het uitgebreid screenen van rassen beschikken we over een nauw vertakt netwerk van diverse beproevingsfaciliteiten in alle delen van de Benelux.

  Sterke marktposities


  Met marktaandelen tussen de 30 en 60% is Limagrain in vrijwel alle gewassen marktleider. Wij zijn Nederlands grootste veredelings- en zaaizaadbedrijf. Akkerbouwers, veehouders en groenbeheerders kiezen voor LG en Advanta vanwege de goede, betrouwbare rassen die speciaal voor de Nederlandse teeltomstandigheden zijn ontwikkeld.

  Innovatie, onze kracht


  Onderzoek en ontwikkeling spelen een grote rol in ons bedrijf: afgelopen jaar investeerde Groupe Limagrain
  € 188 miljoen in R&D. Ons pionierswerk in het veredelen van maïs voor Noordwest-Europese omstandigheden leverde een onafgebroken stroom van succesvolle rassen op die de snelle opmars van de maïsteelt in ons land mogelijk maakte. Wie herinnert zich niet klinkende namen als Sonia, Scana en Scarlet? En wat te denken van
  LG 11 en Symphony die in hun hoogtijdagen het leeuwendeel van het Nederlandse maïsareaal voor hun rekening namen.

  Vandaag de dag profiteren maïstelers nog altijd van het enige kweekprogramma dat op Nederlandse bodem wordt uitgevoerd en dat dus onder typisch Nederlandse omstandigheden rassen selecteert. Een kweekprogramma dat bovendien voorloper is in het veredelen van rassen met een hoge voederwaarde. We hebben wat dat betreft een naam hoog te houden.

  Specialist in breed assortiment


  Limagrain mag zich met recht dé ruwvoerleverancier van Nederland noemen, want naast de enorme inspanningen in maïs was er al vroeg het bewustzijn om veehouders weidemengsels op maat aan te bieden, toegespitst op hun specifieke bedrijfsomstandigheden en graslandmanagement. De moderne melkkoe is een topatleet en dus mag u van ons de meest hoogwaardige ruwvoeders verwachten.

  Ook in de akkerbouw is Limagrain via het eigen LG-granenprogramma prominent aanwezig. Het programma bedient alle belangrijke Europese graanlanden, waaronder de Nederlandse markt voor tarwe, gerst en koolzaad. De Europese allure van de LG-variëteiten biedt telers marktconforme, betrouwbare genetica en verwerkers de zekerheid van continuïteit in het verwerkingsproces.

  Voor het bouwplan van de Nederlandse akkerbouwer biedt Limagrain verder een complete lijn groenbemestingsgewassen voor braak, stoppel en tussenteelt.

  In de groensector geniet Limagrain eveneens een belangrijke reputatie als leverancier van kwaliteitsgrassen en kiemversnellende zaadtechnologieën. Innovatief onderzoek heeft met name in de afgelopen jaren nieuwe graszaadoplossingen opgeleverd voor situaties waarin grassen onder druk van tijd of stressvolle omstandigheden moeten groeien. Door haar brede scope op verschillende sectoren kan Limagrain als één van de weinige zaadbedrijven een totaalpakket aanbieden.

  Copyright © 2013-2015 Limagrain Privacy verklaring | Disclaimer