Zoeken
  Menu

  met Silke Japanse haver

  'Veel organische stof zonder aaltjesvermeerdering'


  Met loonwerk, contract- en eigen teelt is Loonbedrijf Hoogland actief in onder andere bloembollenteelt op de Noord-Hollandse zeezandgrond. Aaltjesbeheersing en organische stof staan in dit gebied hoog op de agenda. “Met Silke Japanse haver werken we aan beide”, vertelt Guustaaf Hoogland.

  De lichte zeezandgrond in het werkgebied van het loonbedrijf wordt intensief beteeld met vooral bloembollen, eerstejaars plantuien en wortelen. “Voor de organische stof werd daarom altijd al veel gras als groenbemester gezaaid. Door de toenemende aaltjesproblemen gebruiken we nu al jaren voornamelijk Silke Japanse haver.”

  Effectieve aaltjesbestrijding


  Japanse haver vermindert het wortellesieaaltje Pratylenchus penetrans en is geen waardplant voor stengelaaltjes. “Door jaarlijkse inzaai van Silke houden we de schadelijke aaltjes goed onder controle. Verder is het een gewas dat gemakkelijk slaagt, hard groeit en onkruidbestrijding is goed mogelijk.”

  Veel organische stof


  “Na de bollenoogst trekken we het land los, waarna de Japanse haver gezaaid wordt. Er komt een laagje compost op tegen het stuiven. Het gewas staat er snel op, zelfs in droge grond. In het najaar is er veel organische stof geproduceerd en is de grond weer in mooie conditie voor de volgende teelt.”

  Silke Japanse haver


  Silke Japanse haver is de groenbemester voor een hoge organische stof productie en effectieve bestrijding van Pratylenchus penetrans:
  • reductie van wortellesieaaltjes (o.a. P.p.) tot 70%
  • geen vermeerdering van stengelaaltjes
  • in Nederland vermeerderd, NAK-gecertificeerd en vrij van wilde haver
  • voor alle grondsoorten
  • snelle ontwikkeling, goede onkruidonderdrukking
  • weinig stress-gevoelig, hoge slagingskans

  Silke Japanse haver is verkrijgbaar bij uw zaaizaadleverancier.

  Copyright © 2013-2015 Limagrain Privacy verklaring | Disclaimer